Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Epres sütik

Kókuszos sütik

Epres-kókuszos piskótatekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hagyományos piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és az átszitált kakaóport. A fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan, több részletben a kakaós masszához forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen eloszlatjuk rajta a piskótamasszát, majd 170 fokos […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.07.30.

A tésztához

A krémhez

Elkészítése

Hagyományos piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és az átszitált kakaóport. A fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan, több részletben a kakaós masszához forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen eloszlatjuk rajta a piskótamasszát, majd 170 fokos sütőben körülbelül 12-14 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, egy nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuhával együtt feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ez megakadályozza, hogy később megtörjön a tészta.

A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejjel simára keverve sűrűre főzzük, folyamatos keverés mellett. Langyosra hűtjük, hozzáadjuk a puha vajat, a kókuszreszeléket és a likőrt, majd habosra keverjük.

A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krém kétharmadával, rászórjuk az előzőleg felszeletelt epret, majd szorosan feltekerjük. A rolád külsejét bevonjuk a maradék krémmel, megszórjuk kókuszreszelékkel, és a tetejét maradék eperrel díszítjük.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is