Hagyományos piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és az átszitált kakaóport. A fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan, több részletben a kakaós masszához forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen eloszlatjuk rajta a piskótamasszát, majd 170 fokos sütőben körülbelül 12-14 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, egy nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuhával együtt feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ez megakadályozza, hogy később megtörjön a tészta.
A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejjel simára keverve sűrűre főzzük, folyamatos keverés mellett. Langyosra hűtjük, hozzáadjuk a puha vajat, a kókuszreszeléket és a likőrt, majd habosra keverjük.
A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krém kétharmadával, rászórjuk az előzőleg felszeletelt epret, majd szorosan feltekerjük. A rolád külsejét bevonjuk a maradék krémmel, megszórjuk kókuszreszelékkel, és a tetejét maradék eperrel díszítjük.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.