Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-kókuszos piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 0,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 3-4 dkg cukor (ki milyen édesen szereti)
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg vaj
  • 3 cl kókuszlikőr (elhagyható)
  • kb 30 dkg eper

Elkészítése

Hagyományos piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és az átszitált kakaóport. A fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan, több részletben a kakaós masszához forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen eloszlatjuk rajta a piskótamasszát, majd 170 fokos sütőben körülbelül 12-14 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, egy nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuhával együtt feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ez megakadályozza, hogy később megtörjön a tészta.

A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejjel simára keverve sűrűre főzzük, folyamatos keverés mellett. Langyosra hűtjük, hozzáadjuk a puha vajat, a kókuszreszeléket és a likőrt, majd habosra keverjük.

A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krém kétharmadával, rászórjuk az előzőleg felszeletelt epret, majd szorosan feltekerjük. A rolád külsejét bevonjuk a maradék krémmel, megszórjuk kókuszreszelékkel, és a tetejét maradék eperrel díszítjük.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-kokuszos-piskotatekercs/