A tészta elkészítése
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hogy szép, könnyű alapot kapjunk. A tojások sárgáját egy kanál cukorral, olajjal és vízzel habosra keverjük. Amikor a keverék elérte a megfelelő habosságot, óvatosan összedolgozzuk a keményre vert fehérjével, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport. Az így elkészült tésztát sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 180 fokon sütjük, ügyelve arra, hogy ne száradjon ki a tészta, mert így könnyebben fel tudjuk tekerni. Amikor a tészta megsült és kihűlt, eltávolítjuk róla a sütőpapírt.
A krém elkészítése
A tejet a cukorral felforraljuk, majd a pudingport a szokásos módon felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Amíg a puding hűl, a margarint porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Végül kókuszreszeléket keverünk a krémhez, amely így készen áll a tészta betöltésére.
A sütemény összeállítása és díszítése
A kókuszos krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztalapon, de ügyelünk arra, hogy a külső borításhoz is maradjon belőle. A krémmel bevont lapra lapos eperkockákat szórunk, majd óvatosan feltekerjük a tésztát. A tekercs külső részét is megkenjük a maradék kókuszos krémmel, végül eperrel, olvasztott csokoládéval és kókuszreszelékkel díszítjük.