Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres kókusztekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 4 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 dl vaj

Krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 30 dkg eper

Elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egynemű tésztává dolgozzuk. Egy 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 200 fokra előmelegített sütőben 8–10 perc alatt megsütjük a piskótát. Hagyjuk egy kicsit hűlni, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd ugyanazzal a papírral szorosan feltekerjük, és teljesen kihűtjük.

Közben megfőzzük a pudingot, és amikor már majdnem kihűlt, belekeverjük a kókuszreszelék háromnegyedét. Az epret megmossuk, leszárítjuk, és néhány szemet félreteszünk a díszítéshez.

Ha minden jól lehűlt, kitekerjük a piskótát, bőségesen megkenjük a krémmel, a közepére egy sor epret helyezünk, majd szorosan feltekerjük. A tetejét is megkenjük a maradék krémmel, megszórjuk a kókuszreszelékkel, és az eperszemekkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-kokusztekercs/