Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pudingport kevés tejben csomómentesre keverjük a cukorral, majd a maradék tejet hozzáadva lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Amikor elkészült, teljesen kihűtjük, majd hozzákeverjük a vajat, hogy selymes állagú krémet kapjunk. Hűtőbe tesszük pihentetni. A második krémhez az epret apróra vágjuk, majd az eperszörpben megfőzzük. Amikor még darabos, de kezd puhulni, a vízben elkevert […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
szani78
Beküldte: 2013.06.05.

Hozzávalók

Eperkrém 1

Eperkrém 2

Díszítés

Elkészítése

A pudingport kevés tejben csomómentesre keverjük a cukorral, majd a maradék tejet hozzáadva lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Amikor elkészült, teljesen kihűtjük, majd hozzákeverjük a vajat, hogy selymes állagú krémet kapjunk. Hűtőbe tesszük pihentetni.

A második krémhez az epret apróra vágjuk, majd az eperszörpben megfőzzük. Amikor még darabos, de kezd puhulni, a vízben elkevert pudingport hozzáadjuk, és besűrítjük. Kihűtjük, hogy a megfelelő állagot elérje.

A leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és kb. 18-20 egyforma kockára vágjuk. A kockákat muffinforma mélyedéseibe helyezzük, az aljukat igazítjuk, majd 175 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kihűlt kosárkákat tálcára helyezzük. Mindegyikbe kanalazunk egy adag tejes pudingkrémet, majd a közepébe egy réteg eperszörpös krémet halmozunk.

A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és nyomózsák segítségével a kosárkák tetejére adagoljuk. A hab közepére ismét egy kevés eperszörpös krémet teszünk.

A kosárkákat friss gyümölcsökkel díszítjük, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is