Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres kosárka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g leveles tészta

Eperkrém 1

  • 1 csomag eperízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj

Eperkrém 2

  • 2 dl eperszörp (elhagyható!)
  • 250 g eper
  • 2 evőkanál eperpuding
  • 0,5 dl víz

Díszítés

  • 200 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése

A pudingport kevés tejben csomómentesre keverjük a cukorral, majd a maradék tejet hozzáadva lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Amikor elkészült, teljesen kihűtjük, majd hozzákeverjük a vajat, hogy selymes állagú krémet kapjunk. Hűtőbe tesszük pihentetni.

A második krémhez az epret apróra vágjuk, majd az eperszörpben megfőzzük. Amikor még darabos, de kezd puhulni, a vízben elkevert pudingport hozzáadjuk, és besűrítjük. Kihűtjük, hogy a megfelelő állagot elérje.

A leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és kb. 18-20 egyforma kockára vágjuk. A kockákat muffinforma mélyedéseibe helyezzük, az aljukat igazítjuk, majd 175 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kihűlt kosárkákat tálcára helyezzük. Mindegyikbe kanalazunk egy adag tejes pudingkrémet, majd a közepébe egy réteg eperszörpös krémet halmozunk.

A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és nyomózsák segítségével a kosárkák tetejére adagoljuk. A hab közepére ismét egy kevés eperszörpös krémet teszünk.

A kosárkákat friss gyümölcsökkel díszítjük, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-kosarka/