Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-krémes csillagok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek kristálycukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2 ek olaj
  • kevés piros ételfesték

A krémhez:

  • 1 cs vanília ízű Aranka krémpor
  • 3 dl tej

A tetejére:

  • 2 dl cukrozott habtejszín
  • 30 dkg friss eper


Elkészítése:

Az 5 tojásból hagyományos módon piskótát készítünk –sütés előtt a piskóta masszához keverünk egy kevés piros ételfestéket- melyet egy 25 cm x 35-cm nagyságú sütőpapírral bélelt tepsiben megsütünk.

Az Aranka krémport a hideg tejjel elkeverjük, majd robotgép segítségével krémes állagúra keverjük, és egyenletesen eloszlatjuk a meghűlt piskótán.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a vaníliás krémre kenjük. Csillag alakú kiszúróval csillagokat készítünk, és minden csillag tetejére teszünk egy-egy epret.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-kremes-csillagok/