Elkészítése
Két piskótalapot sütöttem. Először 3 tojásfehérjét kemény habbá vertem, fokozatosan adagolva hozzá 11 dkg kristálycukrot. Ezután óvatosan beleforgattam a 3 tojássárgáját és 2 csomag pudingport. A masszát sütőpapírral bélelt 30 x 35 cm-es tepsibe öntöttem, majd néhány perc alatt megsütöttem, tűpróbával ellenőrizve. Ugyanígy elkészítettem a másik piskótalapot is.
A tetejére a tortabevonót gőz felett megolvasztottam, hozzákevertem egy kis vajat, majd rákentem az egyik lapra. Amikor félig megdermedt, megszórtam színes kókuszreszelékkel, és 4 x 6-os kockákra vágtam.
A krémhez 8 tojásfehérjét kemény habbá vertem 20 dkg cukorral. A pudingport 10 dkg cukorral és kevés vízzel csomómentesre kevertem, majd a többi vízzel együtt sűrűre főztem. Az epret összeturmixoltam, és belekevertem a tojásfehérje habba. Óvatosan beleforgattam a forró pudingba, és még egy kicsit kevergettem a tűzön hagyva a lábast. Ha az eper íze nem lenne elég intenzív, eperízű aromát is hozzá lehet adni.
Egy magas falú tepsibe helyeztem az alsó piskótalapot, majd ráöntöttem a krémet, és a kockára vágott piskótalapokat rátettem a tetejére. Hűtőbe tettem, hogy jól lehűljön és összeálljon. Tálaláskor a kockák mentén felszeleteltem, tejszínhabbal és eperrel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
