Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres krémes sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 db tojás
  • 22 dkg kristálycukor
  • 4 csomag vaníliaízű pudingpor

Krémhez

  • 8 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 4 csomag tejszínízű pudingpor
  • 1 liter víz
  • 40 dkg eper (turmixolva )
  • 1 üvegcse eper aroma (ha szükséges )

Tetejére

  • 20 dkg tortabevonó
  • 10 dkg vaj
  • kókuszreszelék
  • eper

Elkészítése

Két piskótalapot sütöttem. Először 3 tojásfehérjét kemény habbá vertem, fokozatosan adagolva hozzá 11 dkg kristálycukrot. Ezután óvatosan beleforgattam a 3 tojássárgáját és 2 csomag pudingport. A masszát sütőpapírral bélelt 30 x 35 cm-es tepsibe öntöttem, majd néhány perc alatt megsütöttem, tűpróbával ellenőrizve. Ugyanígy elkészítettem a másik piskótalapot is.

A tetejére a tortabevonót gőz felett megolvasztottam, hozzákevertem egy kis vajat, majd rákentem az egyik lapra. Amikor félig megdermedt, megszórtam színes kókuszreszelékkel, és 4 x 6-os kockákra vágtam.

A krémhez 8 tojásfehérjét kemény habbá vertem 20 dkg cukorral. A pudingport 10 dkg cukorral és kevés vízzel csomómentesre kevertem, majd a többi vízzel együtt sűrűre főztem. Az epret összeturmixoltam, és belekevertem a tojásfehérje habba. Óvatosan beleforgattam a forró pudingba, és még egy kicsit kevergettem a tűzön hagyva a lábast. Ha az eper íze nem lenne elég intenzív, eperízű aromát is hozzá lehet adni.

Egy magas falú tepsibe helyeztem az alsó piskótalapot, majd ráöntöttem a krémet, és a kockára vágott piskótalapokat rátettem a tetejére. Hűtőbe tettem, hogy jól lehűljön és összeálljon. Tálaláskor a kockák mentén felszeleteltem, tejszínhabbal és eperrel díszítettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-kremes-sutemeny/