A kiengedett tésztát lisztezett deszkán ketté osztjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Gáztepsibe helyezzük, és villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel sülés közben. Előmelegített, 210 fokos sütőben gyorsan megsütjük. Vigyázzunk, mert könnyen megéghet, így folyamatosan figyeljük.
Közben a joghurtokat egy tálba öntjük, és 1,5 dl vízben elkeverjük a zselatinport. Kislábosban felmelegítjük, majd körülbelül 10 perc múlva hozzákeverjük a joghurtokhoz. Felverjük a tejszínhabot, és az epreket felnegyedeljük vagy nyolcadoljuk, ízlés szerint. Az összes hozzávalót összekeverjük, és az egyik kihűlt tésztalapra kenjük.
A másik tésztalapot előre felszeleteljük, hogy később könnyebben tudjuk majd adagolni a süteményt. A felszeletelt lapokat a krém tetejére helyezzük, és porcukorral szórjuk meg egy kis szűrő segítségével. A süteményt hűtőben tároljuk, amíg a krém megdermed.
Sztori:
Egy könnyed, a nyarat idéző, gyorsan elkészíthető édesség, amelyből ehetnek a diétázók is, és persze Mindenki, aki szereti az epret! 🙂 Más gyümölccsel is elkészíthető, például málnával, őszibarackkal, de akkor ilyen ízű joghurtot használjunk hozzá!