A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük. Beleszórjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk az ecetet, a vaníliát és addig verjük, amíg a cukor elolvad, illetve szép fényes, kemény habot nem kapunk. A keményítőt a hab tetejére szitáljuk és lazán összeforgatjuk vele.
A masszát a sütőpapírral bélelt tepsi közepére, kb 20-25 cm kör alapra halmozzuk. Elsimítjuk, az oldalát kicsit felmagasítjuk úgy, hogy közepén egy kis mélyedés legyen.
Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és azonnal visszavesszük 140 fokra, majd másfél órán át szárítjuk-szikkasztjuk.
Kikapcsolt, résnyire kitámasztott ajtajú sütőben hagyjuk teljesen kihűlni (2-3 óra). Sütés közben megnő, majd összeesik a torta, nem kell megijedni, ez természetes!
A pudingporból, cukorból és a tejből pudingot főzünk, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a pudinghoz keverjük.
Az epret feldaraboljuk. A habcsóktorta közepére halmozzuk a krémet, arra az epret és azonnal tálaljuk.
Jó sütizést mindenkinek!