Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres pavlova recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Habcsók tortához

  • 4 tojásfehérje
  • csipet só
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál ecet
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • eper

Elkészítése

A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük. Beleszórjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk az ecetet, a vaníliát és addig verjük, amíg a cukor elolvad, illetve szép fényes, kemény habot nem kapunk. A keményítőt a hab tetejére szitáljuk és lazán összeforgatjuk vele.

A masszát a sütőpapírral bélelt tepsi közepére, kb 20-25 cm kör alapra halmozzuk. Elsimítjuk, az oldalát kicsit felmagasítjuk úgy, hogy közepén egy kis mélyedés legyen.

Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és azonnal visszavesszük 140 fokra, majd másfél órán át szárítjuk-szikkasztjuk.

Kikapcsolt, résnyire kitámasztott ajtajú sütőben hagyjuk teljesen kihűlni (2-3 óra). Sütés közben megnő, majd összeesik a torta, nem kell megijedni, ez természetes!

A pudingporból, cukorból és a tejből pudingot főzünk, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a pudinghoz keverjük.

Az epret feldaraboljuk. A habcsóktorta közepére halmozzuk a krémet, arra az epret és azonnal tálaljuk.

Jó sütizést mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-pavlova/