Elkészítése
A margarint felolvasztjuk, de vigyázunk, hogy ne melegedjen túl, csak éppen megolvadjon. Ezután összekeverjük az olajjal. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját egy bögre cukorral forró vízgőz fölött fehéredésig kikeverjük, amíg sűrű, habos masszát kapunk. Ekkor levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az olvasztott margarint és az olajat.
A tojások fehérjét a maradék cukorral és egy kevés citromlével kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgás masszához, hogy a hab ne törjön össze.
A kész masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük, majd egyenletesen rászórjuk a feldarabolt epreket. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, és csak ezután távolítjuk el róla a sütőpapírt.
A süteményt szeletekre vágjuk, és a tetejét porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat kívánunk!
