Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • csipet só

Krém

  • 25 dkg mascarpone
  • 3,5 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • vaníliaaroma vagy paszta
  • eperlekvár

Elkészítése

A tojásokat a sóval és a cukorral kb 10 perc alatt felverjük. Amíg a térfogata kb háromszorosára nő. Ekkor óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd a masszát a sütőpapíros gáztepsibe (44*38 cm) simítjuk.

180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük, majd még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.

Amíg a lap hűl, elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliával, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.

A piskótát kitekerjük, majd vékonyan megkenjük lekvárral, végül rásimítjuk egyenletesen a tejszínes krémet és feltekerjük.

Porcukorral meghintjük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-rolad/