Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 500 ml habtejszín
  • 500 dkg eper
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • piros ételfesték

Tetejére

  • 1 csomag piros tortazselé
  • 1 dl víz

Elkészítése

A tojásokból, cukorból, lisztből, sütőporból piskótatésztát keverünk a szokásos módon.

24 cm-es tortaformában 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A krémhez a tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval, majd ételfestékkel színezzük.

A piskótát félbevágjuk és az egyik lapot a tortaformába visszahelyezzük. Az epreket félbevágjuk és körberakjuk vele a tortaformát. Erre tesszük a krémet, majd a másik lapot. A tetejét tejszínhabbal és a vízzel kikevert zselével díszítjük.

Ha a zselé megdermedt, akkor szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-szelet-3/