Elkészítése
A rizst legalább két vízben mossuk meg és alaposan csepegtessük le.
Ezután adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, melegítsük forráspontig, majd vegyük kisebbre a hőfokot és főzzük puhára. Főzés közben többször keverjük meg, majd kóstolással ellenőrizzük, hogy kellően megpuhultak-e a rizsszemek (amennyiben szükséges, még egy kevés tejet önthetünk hozzá főzés közben).
Amikor a rizs puhára főtt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot és keverjük jól össze.
Az epret alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a mézet, adjuk hozzá a feldarabolt epret, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd néha megkeverve pároljuk pár percig.
Az étkezési keményítőt keverjük simára a vízzel, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá az eperhez és addig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön (arra figyeljünk, nehogy túl sűrű legyen a dzsem).
Az elkészült tejberizst az eperdzsemmel váltakozva kanalazzuk a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.









