Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Epres sütik

Sütemény receptek

Epres-tejfölös lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 5 dkg finomliszt 5 dkg durum liszt 10 dkg dió darálva 6 dkg kókuszvirág cukor v. 10 dkg cukor 8 dkg vaj 1 tk sütőpor 1 tojás Töltelékhez: 35 dkg tejföl (nagy pohár) 2 tojás 2 ek kókuszvirág cukor v. 4 ek cukor 1 tk őrölt fahéj 0,5 csomag vaníliás pudingpor 50 dkg […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
erzsikonyha
Beküldte: 2015.06.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg durum liszt
  • 10 dkg dió darálva
  • 6 dkg kókuszvirág cukor v. 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tojás

Töltelékhez:

  • 35 dkg tejföl (nagy pohár)
  • 2 tojás
  • 2 ek kókuszvirág cukor v. 4 ek cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 dkg eper


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból cipót gyúrunk, és fél órára hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután két sütőpapír között kinyújtjuk, és az alsó sütőpapírral együtt kisebb sütőformába (24 x 24 cm) helyezzük.

170°C-ra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük, majd rászórjuk a darabolt epret és a tölteléket. Visszatolva a  sütőbe 180°C-on még kb. 30-35 percig sütjük.

A töltelékhez a felvert tojáshoz keverjük a tejfölt, a cukrot, a fahéjat, por alakban a pudingport, és a tésztán lévő eperre öntjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is