Elkészítése
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral, a kakaóporral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszába forgatjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Krém:
A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Miután levesszük a tűzről, időnként átkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.
A habtejszínt a Zselatin fix-szel kemény habbá verjük, majd a teljesen kihűlt pudinghoz kanalanként, óvatosan hozzákeverjük.
A kihűlt piskótalapot eperdarabokkal kirakjuk (kb. 20 szem epret félreteszünk a díszítéshez), majd egyenletesen rákenjük a krémet.
Díszítés:
A 2 dl habtejszínből kemény habot verünk, habzsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a sütemény tetejére. A félretett eperszemekkel díszítjük.
