Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral, a kakaóporral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Krém: A pudingport a cukorral és a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.07.31.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral, a kakaóporral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszába forgatjuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

Krém:

A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Miután levesszük a tűzről, időnként átkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.

A habtejszínt a Zselatin fix-szel kemény habbá verjük, majd a teljesen kihűlt pudinghoz kanalanként, óvatosan hozzákeverjük.

A kihűlt piskótalapot eperdarabokkal kirakjuk (kb. 20 szem epret félreteszünk a díszítéshez), majd egyenletesen rákenjük a krémet.

Díszítés:

A 2 dl habtejszínből kemény habot verünk, habzsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a sütemény tetejére. A félretett eperszemekkel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is