Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres tejszínes piskótatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg eper

A tésztához

  • 5 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 5 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál olaj

A krémhez

  • 3 csomag tejszínízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 csomag zselatin fix
  • 4 dl habtejszín (cukrozott)

A díszítéshez

  • 2 dl habtejszín (cukrozott)
  • eper

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral, a kakaóporral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszába forgatjuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

Krém:

A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Miután levesszük a tűzről, időnként átkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.

A habtejszínt a Zselatin fix-szel kemény habbá verjük, majd a teljesen kihűlt pudinghoz kanalanként, óvatosan hozzákeverjük.

A kihűlt piskótalapot eperdarabokkal kirakjuk (kb. 20 szem epret félreteszünk a díszítéshez), majd egyenletesen rákenjük a krémet.

Díszítés:

A 2 dl habtejszínből kemény habot verünk, habzsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a sütemény tetejére. A félretett eperszemekkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-tejszines-piskotatorta/