Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg mascarpone sajt 5 dl habtejszín 2 csomag vaníliás cukor 2 ek porcukor 60 dkg földieper 25-30 db babapiskóta 2-3 ek eperlekvár 1/2 citrom leve Elkészítése: Megmosom és megtisztítom az epret. 10 darabot félre teszek díszítéshez, a többit feldarabolom, felezem, negyedelem. A mascarponét elkeverem porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadom a felvert tejszínhabot és a […]

Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 adag
LigetiK
Beküldte: 2016.06.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone sajt
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek porcukor
  • 60 dkg földieper
  • 25-30 db babapiskóta
  • 2-3 ek eperlekvár
  • 1/2 citrom leve


Elkészítése:

Megmosom és megtisztítom az epret. 10 darabot félre teszek díszítéshez, a többit feldarabolom, felezem, negyedelem.

A mascarponét elkeverem porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadom a felvert tejszínhabot és a feldarabolt epret.

Óvatosan összeforgatom az egészet.

Egy mély tányérban elkeverem az eperlekvárt, citromlevet és 1-2 dl vizet, ebbe fogom mártogatni a piskótákat rövid ideig.

Egy mély üvegtálba lerakom a megmártott piskóták negyedét, ezt befedem a krém negyedével, és ezt addig ismétlem, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

A piskóta sorokat váltakozva, egymásra merőlegesen teszem le, így a szeletelésnél, szebb formát mutat.

A tetejére krémet kenek és a félretett, felezett eperrel díszítem.

2-3 órára hűtőbe teszem, amíg a babapiskóta megereszkedik, ezután könnyen szeletelhető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is