Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg babapiskóta 10 dkg eper szeletekre vágva 15 dkg mascarpone 1 tojássárgája 1 tojásfehérje habnak felverve 1 ek porcukor 1 tk reszelt citromhéj 1 tk őrölt pisztácia 1 tk őrölt, pörkölt mogyoró Az epervelőhöz: 6 nagyobb eper 1 ek cukor 1 tk citromlé 1 csipet őrölt szegfűszeg Elkészítése: Az epreket egy edényben feltesszük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.04.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg babapiskóta
  • 10 dkg eper szeletekre vágva
  • 15 dkg mascarpone
  • 1 tojássárgája
  • 1 tojásfehérje habnak felverve
  • 1 ek porcukor
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 1 tk őrölt pisztácia
  • 1 tk őrölt, pörkölt mogyoró

Az epervelőhöz:

  • 6 nagyobb eper
  • 1 ek cukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg


Elkészítése:

Az epreket egy edényben feltesszük a cukorral és őrölt szegfűszeggel főni, hogy sűrű velőt kapjunk.

A piskótákat törjük ketté, és mártogassuk a velőbe. 3 poharat készítsünk elő. A poharak aljába tegyünk 4 db mártott fél piskótát.

A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd a fehérjehabot hozzáadjuk, végül a citromhéjjal és a mascarponével lazán összekeverjük. A krém felével fedjük be a pohárban a piskótákat.

Darabolt eperszemekkel rakjuk meg, a maradék epervelőt öntsük rá, majd a krém másik felét is kanalazzuk rá.

Tetejét őrölt pisztáciával és mogyoróval díszítjük. 1-1 piskótával megtűzdelve, jól behűtve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is