Hozzávalók:
- 10 dkg babapiskóta
- 10 dkg eper szeletekre vágva
- 15 dkg mascarpone
- 1 tojássárgája
- 1 tojásfehérje habnak felverve
- 1 ek porcukor
- 1 tk reszelt citromhéj
- 1 tk őrölt pisztácia
- 1 tk őrölt, pörkölt mogyoró
Az epervelőhöz:
- 6 nagyobb eper
- 1 ek cukor
- 1 tk citromlé
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
Az epreket egy edényben feltesszük a cukorral és őrölt szegfűszeggel főni, hogy sűrű velőt kapjunk.
A piskótákat törjük ketté, és mártogassuk a velőbe. 3 poharat készítsünk elő. A poharak aljába tegyünk 4 db mártott fél piskótát.
A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd a fehérjehabot hozzáadjuk, végül a citromhéjjal és a mascarponével lazán összekeverjük. A krém felével fedjük be a pohárban a piskótákat.
Darabolt eperszemekkel rakjuk meg, a maradék epervelőt öntsük rá, majd a krém másik felét is kanalazzuk rá.
Tetejét őrölt pisztáciával és mogyoróval díszítjük. 1-1 piskótával megtűzdelve, jól behűtve kínáljuk.