Az epret megmossuk, kicsumázzuk és elfelezzük. Az egyik felét hasábokra vágjuk – ez kerül majd a tiramisu tetejére. A másik felét villával pépesre törjük, majd hozzáadunk egy evőkanál porcukrot, egy evőkanál fahéjat és egy evőkanál tejet. Ebbe fogjuk mártani a babapiskótákat.
A mascarponét kikeverjük két evőkanál porcukorral, majd 3-4 részletben hozzáforgatjuk a keményre vert tejszínhabot. Addig keverjük, amíg egynemű, krémes állagú nem lesz.
Előveszünk egy nagyobb tálat, és elkezdjük a rétegezést. Először a krémből simítunk az aljára, majd egy réteg eperpürébe mártott babapiskótát helyezünk rá. A piskóták jól szívják magukba a pürét, ettől lesznek igazán puhák. Ezután ismét krém, majd újabb réteg piskóta következik.
Úgy gazdálkodjunk az alapanyagokkal, hogy a tetejére ismét krém kerüljön. Végül az elején félretett, felszeletelt epret a tetejére szórjuk.
1–2 napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.