Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres tiramisu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g mascarpone
  • 500 g eper
  • 5 dl habtejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál tej
  • 1 csomag babapiskóta

Elkészítése

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és elfelezzük. Az egyik felét hasábokra vágjuk – ez kerül majd a tiramisu tetejére. A másik felét villával pépesre törjük, majd hozzáadunk egy evőkanál porcukrot, egy evőkanál fahéjat és egy evőkanál tejet. Ebbe fogjuk mártani a babapiskótákat.

A mascarponét kikeverjük két evőkanál porcukorral, majd 3-4 részletben hozzáforgatjuk a keményre vert tejszínhabot. Addig keverjük, amíg egynemű, krémes állagú nem lesz.

Előveszünk egy nagyobb tálat, és elkezdjük a rétegezést. Először a krémből simítunk az aljára, majd egy réteg eperpürébe mártott babapiskótát helyezünk rá. A piskóták jól szívják magukba a pürét, ettől lesznek igazán puhák. Ezután ismét krém, majd újabb réteg piskóta következik.

Úgy gazdálkodjunk az alapanyagokkal, hogy a tetejére ismét krém kerüljön. Végül az elején félretett, felszeletelt epret a tetejére szórjuk.

1–2 napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-tiramisu/