Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piskótához a tojásokat a cukorral robotgép segítségével kb. 10 perc alatt habosra felverjük. A lisztet óvatosan, fakanállal forgatjuk bele, hogy a hab ne törjön össze. A masszát egy 26 cm-es tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőfokot 160 fokra csökkentve tűpróbáig sütjük. Ha a piskóta megsült, teljesen kihűtjük, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.05.22.

Piskóta

Töltelék

Elkészítése

A piskótához a tojásokat a cukorral robotgép segítségével kb. 10 perc alatt habosra felverjük. A lisztet óvatosan, fakanállal forgatjuk bele, hogy a hab ne törjön össze. A masszát egy 26 cm-es tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőfokot 160 fokra csökkentve tűpróbáig sütjük. Ha a piskóta megsült, teljesen kihűtjük, majd három lapba vágjuk.

Az alsó lapot visszahelyezzük a tortaformába, és meglocsoljuk kevés ananászlével. A forma szélét ananászlébe mártott babapiskótával körberakjuk.

A habtejszínt kemény habbá verjük. Az eper felét összeturmixoljuk, és a tejszínhabhoz keverjük. A krém harmadát az alsó lapra kenjük, majd darabolt ananásszal megszórjuk. Ráhelyezzük a középső piskótalapot, amelyet szintén megkenünk krémmel, és megszórunk ananászdarabokkal. Végül rátesszük a harmadik lapot, a maradék krémet a torta tetejére és oldalára kenjük.

A torta tetejét feldarabolt gyümölcsökkel – eperrel, kivivel és naranccsal – díszítjük. A kész tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.

Másnap a tortaformát eltávolítjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is