Elkészítése
A piskótához a tojásokat a cukorral robotgép segítségével kb. 10 perc alatt habosra felverjük. A lisztet óvatosan, fakanállal forgatjuk bele, hogy a hab ne törjön össze. A masszát egy 26 cm-es tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőfokot 160 fokra csökkentve tűpróbáig sütjük. Ha a piskóta megsült, teljesen kihűtjük, majd három lapba vágjuk.
Az alsó lapot visszahelyezzük a tortaformába, és meglocsoljuk kevés ananászlével. A forma szélét ananászlébe mártott babapiskótával körberakjuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük. Az eper felét összeturmixoljuk, és a tejszínhabhoz keverjük. A krém harmadát az alsó lapra kenjük, majd darabolt ananásszal megszórjuk. Ráhelyezzük a középső piskótalapot, amelyet szintén megkenünk krémmel, és megszórunk ananászdarabokkal. Végül rátesszük a harmadik lapot, a maradék krémet a torta tetejére és oldalára kenjük.
A torta tetejét feldarabolt gyümölcsökkel – eperrel, kivivel és naranccsal – díszítjük. A kész tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.
Másnap a tortaformát eltávolítjuk.

