Elkészítése
A tojássárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a forró vizet, és még néhány percig keverjük. A sütőporral elkevert lisztet fokozatosan hozzáadjuk, és csomómentesre dolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszát kivajazott, lisztezett gyümölcstortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük, a cukorral és a liszttel együtt. Amikor besűrűsödött, langyosra hűtjük, majd egyenletesen a kihűlt piskótára öntjük.
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, és tetszés szerint elrendezzük a puding tetején.
A tortazselét elkeverjük a cukorral és a hideg vízzel, majd forrás után néhány percig főzzük. Langyosra hűtjük, majd óvatosan az eperrel kirakott tortára öntjük.
A tortát hűtőben pihentetjük legalább 1-2 órán át, hogy a zselé megszilárduljon. Hidegen szeleteljük és tálaljuk.
