Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 4 db tojás
  • 100 g porcukor
  • 6 evőkanál forró víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 5 dl tej
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor (vagy tejszínízű )
  • 1 evőkanál finomliszt

Tetejére

  • 1 csomag piros tortazselé
  • 2 evőkanál cukor
  • eper

Elkészítése

A tojássárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a forró vizet, és még néhány percig keverjük. A sütőporral elkevert lisztet fokozatosan hozzáadjuk, és csomómentesre dolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A masszát kivajazott, lisztezett gyümölcstortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A pudingport a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük, a cukorral és a liszttel együtt. Amikor besűrűsödött, langyosra hűtjük, majd egyenletesen a kihűlt piskótára öntjük.

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, és tetszés szerint elrendezzük a puding tetején.

A tortazselét elkeverjük a cukorral és a hideg vízzel, majd forrás után néhány percig főzzük. Langyosra hűtjük, majd óvatosan az eperrel kirakott tortára öntjük.

A tortát hűtőben pihentetjük legalább 1-2 órán át, hogy a zselé megszilárduljon. Hidegen szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-torta-2/