Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál cukor

Töltelék

  • 30 dkg eper
  • 1 doboz darabolt ananász
  • 5 dl habtejszín
  • 2 darab kivi
  • 1 darab narancs
  • 1 nagy csomag babapiskóta

Elkészítése

A piskótához a tojásokat a cukorral robotgép segítségével kb. 10 perc alatt habosra felverjük. A lisztet óvatosan, fakanállal forgatjuk bele, hogy a hab ne törjön össze. A masszát egy 26 cm-es tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőfokot 160 fokra csökkentve tűpróbáig sütjük. Ha a piskóta megsült, teljesen kihűtjük, majd három lapba vágjuk.

Az alsó lapot visszahelyezzük a tortaformába, és meglocsoljuk kevés ananászlével. A forma szélét ananászlébe mártott babapiskótával körberakjuk.

A habtejszínt kemény habbá verjük. Az eper felét összeturmixoljuk, és a tejszínhabhoz keverjük. A krém harmadát az alsó lapra kenjük, majd darabolt ananásszal megszórjuk. Ráhelyezzük a középső piskótalapot, amelyet szintén megkenünk krémmel, és megszórunk ananászdarabokkal. Végül rátesszük a harmadik lapot, a maradék krémet a torta tetejére és oldalára kenjük.

A torta tetejét feldarabolt gyümölcsökkel – eperrel, kivivel és naranccsal – díszítjük. A kész tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.

Másnap a tortaformát eltávolítjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-torta/