A piskóta elkészítése
Először a tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a vége felé hozzáadjuk a maradék cukrot. A cukros tojássárgájához hozzákeverjük a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
A krém elkészítése
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és turmixoljuk, hogy 4 dl eperpürét kapjunk. Ha kevesebb lenne, vízzel pótoljuk. Az eperpüréhez hozzáadjuk a pudingport, zselatint és cukrot, majd néhány perc alatt sűrűre főzzük. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt epres krémbe robotgéppel belekeverjük a túrót, majd a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk, hogy könnyű és habos krémet kapjunk.
A sütemény összeállítása
A piskótát megkenjük eperlekvárral, majd rásimítjuk a túrós-tejszínes eperhabot. A díszítéshez az epret kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk, és a krém tetejére szórjuk, enyhén belenyomkodva. Végül a tetejét zselatinnal leöntjük.
Hűtés és tálalás
A süteményt 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Sztori: Amióta ismerem ezt a receptet, elég gyakran elkészítem a családomnak. Néha tortának is megcsinálom, mert nagyon szeretik, és az elkészítése sem túl nehéz. Ráadásul mindig nagyon gyorsan elfogy! 🙂
Jó étvágyat kívánok hozzá!