Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-túrós kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 5 db tojás
  • 4 evőkanál gyümölcscukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Kenéshez

  • 6-7 evőkanál eperlekvár

Krémhez

  • 30 dkg eper
  • 1 csomag eperízű pudingpor (főzős )
  • 5 evőkanál gyümölcscukor
  • 25 dkg túró
  • 4 dl habtejszín

Díszítéshez

  • 20-25 dkg eper
  • 1 csomag zselatin
Epres-túrós kocka

Elkészítése

A piskóta elkészítése

Először a tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a vége felé hozzáadjuk a maradék cukrot. A cukros tojássárgájához hozzákeverjük a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

A krém elkészítése

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és turmixoljuk, hogy 4 dl eperpürét kapjunk. Ha kevesebb lenne, vízzel pótoljuk. Az eperpüréhez hozzáadjuk a pudingport, zselatint és cukrot, majd néhány perc alatt sűrűre főzzük. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt epres krémbe robotgéppel belekeverjük a túrót, majd a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk, hogy könnyű és habos krémet kapjunk.

A sütemény összeállítása

A piskótát megkenjük eperlekvárral, majd rásimítjuk a túrós-tejszínes eperhabot. A díszítéshez az epret kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk, és a krém tetejére szórjuk, enyhén belenyomkodva. Végül a tetejét zselatinnal leöntjük.

Hűtés és tálalás

A süteményt 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

Sztori: Amióta ismerem ezt a receptet, elég gyakran elkészítem a családomnak. Néha tortának is megcsinálom, mert nagyon szeretik, és az elkészítése sem túl nehéz. Ráadásul mindig nagyon gyorsan elfogy! 🙂

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-turos-kocka/