Elkészítése
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal, amíg morzsás állagú lesz. Hozzákeverjük a kristálycukrot, majd a vizet hozzáadva gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és 15 percre a hűtőbe tesszük.
A hűtött tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk. A darabokkal kibélelünk 12 kosárkaformát, és a tészta alját villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Az előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. A megsült kosárkákat óvatosan kiszedjük a formákból, és hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük az áttört vagy krémesre kevert túrót és a porcukrot. Az elkészült krémet egyenletesen elosztjuk a kosárkákban.
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és félbevágjuk. Minden kosárka tetejére két-két félbevágott epret helyezünk. A kosárkák tetejét reszelt étcsokoládéval megszórhatjuk.
