Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Túrós sütik

Epres-túrós kosárkák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal, amíg morzsás állagú lesz. Hozzákeverjük a kristálycukrot, majd a vizet hozzáadva gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és 15 percre a hűtőbe tesszük. A hűtött tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk. A darabokkal kibélelünk 12 kosárkaformát, és a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.04.28.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal, amíg morzsás állagú lesz. Hozzákeverjük a kristálycukrot, majd a vizet hozzáadva gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és 15 percre a hűtőbe tesszük.

A hűtött tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk. A darabokkal kibélelünk 12 kosárkaformát, és a tészta alját villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Az előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. A megsült kosárkákat óvatosan kiszedjük a formákból, és hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük az áttört vagy krémesre kevert túrót és a porcukrot. Az elkészült krémet egyenletesen elosztjuk a kosárkákban.

Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és félbevágjuk. Minden kosárka tetejére két-két félbevágott epret helyezünk. A kosárkák tetejét reszelt étcsokoládéval megszórhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is