Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-túrós kosárkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 175 g finomliszt
  • 80 g vaj
  • 20 g cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 dl habtejszín
  • 50 g porcukor
  • 100 g túró
  • 12 szem eper
  • 20 g étcsokoládé (díszítéshez )

Elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal, amíg morzsás állagú lesz. Hozzákeverjük a kristálycukrot, majd a vizet hozzáadva gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és 15 percre a hűtőbe tesszük.

A hűtött tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk. A darabokkal kibélelünk 12 kosárkaformát, és a tészta alját villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Az előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. A megsült kosárkákat óvatosan kiszedjük a formákból, és hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük az áttört vagy krémesre kevert túrót és a porcukrot. Az elkészült krémet egyenletesen elosztjuk a kosárkákban.

Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és félbevágjuk. Minden kosárka tetejére két-két félbevágott epret helyezünk. A kosárkák tetejét reszelt étcsokoládéval megszórhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-turos-kosarkak/