Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 20 dkg porcukor 25 dkg vaj 2 tojás csipet só 1 csomag sütőpor 1 evőkanál tejföl A töltelékhez: 50 dkg eper 1 kg túró 15 dkg cukor 1 teáskanál vaníliakivonat 1 citrom reszelt héja 3 evőkanál búzadara Elkészítése: Az epret megmossuk és felezzük. A töltelék hozzávalóit egy evőkanál búzadara […]

Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Niki1986
Beküldte: 2016.06.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

  • 50 dkg eper
  • 1 kg túró
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál búzadara


Elkészítése:

Az epret megmossuk és felezzük. A töltelék hozzávalóit egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen két tepsiméretű lapot nyújtunk belőlük.

Az egyiket a vajjal vékonyan kikent tepsi aljába terítjük.

Megszórjuk egy evőkanál búzadarával és kirakjuk a felezett eperszemekkel.

Rásimítjuk a túrótölteléket, majd befedjük a másik lappal.

180 fokra melegített sütőbe toljuk és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

Langyosra hűtjük, majd szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

[box style=”info”]A családom egyik kedvence! :o)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Niki1986
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is