Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-túrós tora recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt

Krémhez

  • 0,5 kg túró
  • 0,5 kg eper
  • 0,5 liter habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • pár evőkanál cukor

Elkészítése

A tojásokból, cukorból és lisztből a szokásos módon piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

Közben a túrót tálba tesszük, és néhány kanál cukorral ízesítjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a habfixálót. Ha kész, botmixerrel összedolgozzuk a túrót a tejszínnel. Az epret érettségtől függően villával összenyomkodjuk vagy botmixerrel pürésítjük, majd a túrós-tejszínes krémmel alaposan elkeverjük.

A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megkenjük a krémmel úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson belőle.

A díszítéshez egy kis tejszínt és epret félreteszünk, és tetszőlegesen dekoráljuk vele a tortát.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-turos-tora/