Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-vaníliás-kekszes pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg finomliszt

Az epres töltelékhez

  • 30 dkg eper (friss, vagy mirelit )
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál víz
  • 8 dkg cukor

A vaníliakrémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 12 dkg cukor

A tetejére

  • 1 csomag győri édes keksz

Elkészítése

A tojásokat, a lisztet és a cukrot összekeverve piskótát készítünk. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tésztát 170 fokon készre sütjük, és hagyjuk kihűlni.

Az epertöltelékhez az epret egy kis lábasban a cukorral pépesre törjük. A pudingport 2 evőkanál vízzel simára keverjük, majd hozzáadjuk az eperhez, és besűrítjük. A kihűlt piskótát visszahelyezzük a tepsibe, és a forró epertölteléket egyenletesen rákenjük.

A vaníliakrémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrű pudinggá főzzük, majd óvatosan az epres töltelék tetejére simítjuk. A puding tetejét kirakjuk keksszel, és hagyjuk hűlni. Hűtőbe tesszük, és néhány órával később vagy másnap a kekszek mentén szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-vanilias-kekszes-pite/