Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-vaníliás süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 6 evőkanál olaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor

Krém

  • 0,5 csomag tejszínízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dkg cukor
  • 12,5 dkg túró
  • 50 dkg eper
  • 3 dl tejszín

Elkészítése

A tojásokat habosra verjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet és a sütőport összekeverjük, beleszitáljuk a tojásos keverékbe, és simára dolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, a vaníliás cukrot is hozzáadjuk, majd keverés közben langyosra hűtjük. A túrót hozzákeverjük, és egyneművé dolgozzuk.

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, majd félbevágjuk. A kihűlt piskótát egyenletesen megkenjük a pudingkrémmel, majd elrendezzük rajta az eperszemeket.

A tejszínt kemény habbá verjük, és habzsák segítségével mintákat nyomunk az eprek közé. A süteményt olvasztott csokoládéval, csokireszelékkel vagy porcukorral díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-vanilias-suti/