Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez: Tésztához: 4 dkg cukrozatlan kakaópor 12 dkg kókuszzsír 10 dkg gyümölcscukor 1 csomag vaníliás cukor 2 tojás 2 dl tej 20 dkg tönkölybúza liszt /fehér/ 1 cs vanília pudingpor 1 cs puncs pudingpor 6 ek gyümölcscukor 9 dl tej 2 ek étkezési keményítő 1 tk szódabikarbóna Krémhez: 0,5 kg eper […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Erika Meszaros
Beküldte: 2016.07.03.

Elkészítése

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 12 dkg kókuszzsír
  • 10 dkg gyümölcscukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 20 dkg tönkölybúza liszt /fehér/
  • 1 cs vanília pudingpor
  • 1 cs puncs pudingpor
  • 6 ek gyümölcscukor
  • 9 dl tej
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 tk szódabikarbóna

Krémhez:

  • 0,5 kg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl habtejszín
  • 1 cs étkezési zselatin
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg gyümölcscukor /darálva/


Elkészítése:
Először a pudingokat készítjük el. Mindkét pudingot 4,5 dl tejben 3-3 evőkanál cukorral a szokásos módon megfőzzük és teljesen kihűtjük.

A tésztához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és a pudingokat felváltva a tésztán elosztjuk.

175 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük és kihűtjük.

Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel pürésítjük. A zselatint kevés vízzel simára dolgozzuk és a mikróban felolvasztjuk, kicsit hagyjuk hűlni, majd az eperhez adjuk,

A mascarponét a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, végül hozzáadjuk az eperhez. A tejszínt jó keményre felverjük és összekeverjük az epres krémmel. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk és tálalásig hűtőbe tesszük.

Díszíthetjük a süti tetejét eperrel, de ez elhagyható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Erika Meszaros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is