Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdei gyümölcsös, étcsokoládés ganache torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 20 g vaj
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 60 g cukor
  • 70 g finomliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Töltelék

  • 200 g étcsokoládé
  • 300 ml tejszín
  • 200 g erdei gyümölcs
  • 2 evőkanál feketeribizlis zselé
  • 125 ml meggylé
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítése

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát (22 cm) kivajazzuk és lisztezzük.

A vajat kis lábasban felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig a cukorral habosra keverjük.

A lisztet összekeverjük a kakaóporral és rászitáljuk a tojássárgás habra. Ebbe a még folyékony vajat hozzákeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.

A masszát a formába öntjük és 25 percig sütjük.

Mikor megsűlt, picit hagyjuk hűlni, majd levesszük a tortaformát róla.

A töltelékhez a tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és az étcsokoládét összetörve beletesszük, összekeverjük.

A csokoládés piskótát vízszintesen kettévágjuk, majd az alsó részét a tortaformába visszatesszük. A fekete ribizli zselét folyékonnyá melegítjük, majd arra a tortalapra kenjük.

A csokis keveréket keményre felverjük, majd a felénél picit kevesebbet a zselés rétegen egyenletesen elkenjük. Ezt követően rátesszük a torta felső lapját és a megmaradt csokis keverékkel befedjük a torta tetejét, esetleg oldalait.

A zselét a csomagoláson írt recept alapján készítsük el.

Díszítésnek lehet csokidarabokat, csokoládéforgácsot, gyümölcsöket is a tortára helyezni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/erdei-gyumolcsos-etcsokolades-ganache-torta/