Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdei gyümölcsös túrófelfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg túró
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vaníliaízű pudingpor
  • 5 dkg erdei gyümölcs
  • csipet só

Elkészítése

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy nagyobb, mélyebb tepsit félig töltsünk meg forró vízzel, ebbe fogjuk állítani a formát, amiben sütjük a felfújtat.

A túrót keverjük jól össze a pudingporral, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját és a cukrot.

A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval verjük habbá, majd óvatosan keverjük a túrós masszához.

Öntsük a masszát egy kisebb jénai tálba (ha tepsit használunk előtte enyhén vajazzuk ki), szórjuk rá a gyümölcsöt, tegyük a forró vízzel teli tepsibe, majd süssük kb 40 percig.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Amikor már látjuk, hogy szépen pirul a teteje, akkor takarjuk le sütőpapírral, hogy a teteje ne égjen meg.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/erdei-gyumolcsos-turofelfujt/