Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ernyő levelestésztából recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg sertészsír
  • 42,5 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál 10 %-os ecet
  • 1,5 dl langyos víz
  • só

Tetejére

  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg durvára vágott dió

Szóráshoz

  • vaníliás porcukor

Elkészítése

A zsírt 12,5 dkg liszttel jól kikeverjük.

A maradék liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, valamint a langyos vízzel elkevert ecetet. Alaposan összedolgozzuk.

Ha már hólyagos a tészta, akkor nyújtófa segítségével kinyújtjuk és a zsírral elkevert liszt egyharmad részét rákenjük a tésztára, majd felülről lefele, alulról felfele, jobbról alá, balról fölé hajtogatjuk és fél órát hűtőben pihentetjük.

Fél óra letelte után még kétszer ismételjük meg (nyújtás, lekenés, hajtogatás, pihentetés).

Amikor a háromszori hajtogatás megvolt, akkor a tésztát kinyújtjuk kb 5 mm vastagra. Egy nagyobb kést folyamatosan a gázlángon forrósítunk, mellyel kb 1,5-2 cm csíkokat vágunk a tésztából.

A csíkokat az előre kissé felvert tojásfehérjével lekenjük, majd cukrozott vágott dióba mártjuk.

Egy őzgerincformát felfordítunk, sütőpapírral beborítjuk és 2 cm távolságra ráfektetjük a csíkokat, előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük kb 15-20 perc alatt.

Sütés után akár cukor nélkül, akár vaníliás porcukorba hempergetve kínáljuk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ernyo-levelestesztabol/