Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Érsek szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 12 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej

A töltelékhez

  • 50 dkg alma
  • fahéj (ízlés szerint)
  • ribizlilekvár

A tetejére

  • 1 tojás
  • porcukor

Elkészítése

A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport és a tejet. Jól dolgozzuk össze és fél órára tegyük hűtőbe.

Osszuk a tésztát három egyenlő részre és formázzuk cipó alakúra.

Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag téglalap formájúra, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe (20*30 cm) az első lapot. Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával és szórjuk meg őrőlt fahéjjal. Tegyük rá a következő kinyújtott tésztát, majd kenjük meg lekvárral és tegyük rá az utolsó kinyújtott lapot.

Végül kenjük meg a felvert tojással, majd előmelegített, 180 fokos sütőben süssük pirosra kb 35-40 perc alatt.

Miután kihűlt, szeleteljük fel és porcukorral megszórva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ersek-szelet-2/