Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Espresso brownie falatok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 115 g vaj
  • 85 g étcsoki
  • 325 g cukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál instant kávé
  • 1,5 teáskanál vanília aroma
  • csipet só
  • 125 g finomliszt
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 3 teáskanál instant kávé egy kis meleg tejszínben feloldva
  • porcukor ízlés szerint
  • vaníliaaroma
  • őrölt fahéj

Elkészítése

A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

Egy 23*33 cm magas falú tepsit sütőpapírral bélelünk.

A vajat és a csokit összeolvasztjuk. Belekeverjük a cukrot, a tojásokat, majd ezután a kávét, vaníliát, sót és lisztet is alaposan elkeverjük a masszában, majd az előkészített tepsibe öntjük és kb 20 perc alatt készre sütjük.

Akkor jó, amikor a teteje megszárad, de belül még egy picit ragad.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy kis kerek (3-4 cm átmérőjű) kiszúróval korongokat szúrunk ki a tésztából.

A krémhez a mascarponét a porcukorral, aromával és a feloldott, de már nem meleg kávéval kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és habbá verjük.

Egy sima csővel ellátott habzsákba töltjük és mindegyik korongra nyomunk 1-1 szép formás habcsókot.

Végül (opcionális) fahéjjal hintjük.

Hűtőben tároljuk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/espresso-brownie-falatok/