Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 tojás sárgája
- 15 evőkanál víz
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 6 tojás fehérje
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál vaníliás cappuccino por
- 30 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 6 dl tej
Elkészítése:
A tojás sárgáját a vízzel és a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált diós és az egész masszát csomómentesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a lisztes masszába forgatjuk, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben, légkeveréssel 195 fokon megsütjük.
A pudingporokat 0,5 dl tejjel összekeverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a kikevert pudingporokat lassan hozzáadjuk. Megvárjuk amíg besűrűsödik, majd kihűtjük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a cappuccino port, hozzáadjuk a vajat és krémesre keverjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krém kétharmad részével. A többi krémmel pedig bevonjuk. A tetejét darált dióval megszórjuk, majd dióval díszítjük.
Tepsi méret: 25x35cm
[box style=”info”]A süteményt, szórás helyet, csokoládéval is leöntheted.[/box]

