Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eszterházy szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojásfehérje
  • 3 dkg cukor
  • 5 dkg darált mandula (vagy 8 dkg dió )
  • 5 dkg finomliszt

Krém

  • 4 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 2 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg darált dió

Tetejére

  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a dióval elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Amikor a tészta teljesen kihűlt, három egyenlő részre vágjuk, hogy rétegezni tudjuk.

Krém elkészítése:

A pudingport a két tojással és tejjel felfőzzük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, hozzákeverjük a puha margarint és a darált diót, így egy finom, selymes krémet kapunk. Ezzel a krémmel megtöltjük a tésztalapokat, egymásra rétegezve őket.

Díszítés:

A tetejére egy tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verünk, majd ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. Végül folyékony csokoládéval díszítjük a habot, hogy egy szép mintát kapjunk.

Ez a sütemény finom, diós rétegekkel és krémes töltelékkel biztosan nagy sikert arat. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/eszterhazy-szelet/