Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Étcsokoládés kinder bueno recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 marék dió (apróra tört vagy vágott)
  • 3 evőkanál mogyorókrém
  • 25 dkg keksz (kb 50 darab)
  • 0,5 dl tej (a keksz megforgatásához, szükség szerint)

A vaníliás krémhez

  • 4 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg margarin

A csokoládés krémhez

  • 4 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor (étcsokoládés)
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg margarin

A tetejére

  • 3 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése

Tészta:

A tojásfehérjéket a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát.

Vajazott, lisztezett tepsibe (kb 25*35 cm) öntjük. Megszórjuk a darabokra vágott dióval és megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt.

Még melegen mogyorókrémet csepegtetünk rá.

Vaníliás krém:

A tojássárgákat elkeverjük a vaníliás pudingporral, a liszttel, a tejből kicsit elvéve simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd a tojássárgás masszát hozzáöntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük.

Hozzáadjuk a margarint és egyneművé verjük.

Csokis krém:

Ugyanígy elkészítjük az étcsokis krémet. Mindkét krémet kihűtjük.

Összeállítás:

A kihűlt tészta tetejére kenjük a sárga krémet. Minden egyes kekszet tejben megforgatunk és a sárga krém tetejére pakoljuk, hogy az egészet befedje, majd a barna krémet simítjuk a kekszre.

A tejszínt kevés cukorral felverjük, habzsákba vagy kis nylonba tesszük. Sarkán lyukat vágunk, majd a habbal hullámosan körbedíszítjük, végül olvasztott csokival csorgatjuk.

Pár órára hűtőbe tesszük szeletelés előtt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/etcsokolades-kinder-bueno/