Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd fokozatosan belekeverjük a vizet. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd lazán a tojásos masszához forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt, 25×39 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A kész tésztát hűlni hagyjuk. Krém: A tojássárgákat a liszttel, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.02.04.

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Elkészítése

Tészta:

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd fokozatosan belekeverjük a vizet. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd lazán a tojásos masszához forgatjuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt, 25×39 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A kész tésztát hűlni hagyjuk.

Krém:

A tojássárgákat a liszttel, a cukrokkal és a tej felével simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A kihűlt krémet a vajjal habosra keverjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Hab:

A tojásfehérjéket a cukorral és a rumaromával vízgőz felett kemény habbá verjük.

Összeállítás:

A kihűlt tésztára rákenjük a lehűtött vajkrémet, egyenletesen elsimítjuk, majd erre a keményre vert tojáshabot kenjük. A tetejét csokiforgáccsal díszítjük.

Tálalás:

A süteményt hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük és kínáljuk. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is