Tészta elkészítése
A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, és ezt is a masszához adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a diós keverékbe.
A tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 31×24 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített, közepes hőfokú sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A piskótát hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése
A tejet simára keverjük a liszttel és a tojássárgákkal, majd folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel krémesre keverjük, majd a két részt összedolgozzuk.
Összeállítás
A kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük a krémet. A tetejére 5 dl habtejszínt verünk kemény habbá, elsimítjuk, majd tetszés szerint díszítjük. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Tipp
A tetejére szórhatunk reszelt csokoládét, kakaóport vagy darált diót is. Ha szeretnénk még ünnepibbé tenni, a habrétegbe csokidarabokat vagy gyümölcsöt is keverhetünk.