Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fagyi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 4 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 evőkanál víz

A krémhez

  • 3 db tojássárgája
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, és ezt is a masszához adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a diós keverékbe.

A tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 31×24 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített, közepes hőfokú sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A piskótát hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése

A tejet simára keverjük a liszttel és a tojássárgákkal, majd folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel krémesre keverjük, majd a két részt összedolgozzuk.

Összeállítás

A kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük a krémet. A tetejére 5 dl habtejszínt verünk kemény habbá, elsimítjuk, majd tetszés szerint díszítjük. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tipp

A tetejére szórhatunk reszelt csokoládét, kakaóport vagy darált diót is. Ha szeretnénk még ünnepibbé tenni, a habrétegbe csokidarabokat vagy gyümölcsöt is keverhetünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fagyi-szelet-2/