Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg porcukor
- 4 tojás
- 10 ek víz
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 1 csg sütőpor
A krémhez:
- 2 dl tej
- 3 ek liszt
- 25 dkg margarin
- 3 tojás sárgája
- 20 dkg porcukor
- 3 csg vaniliás cukor
Tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- reszelt csoki vagy tortadara
Elkészítése:
A tésztához a porcukrot a tojássárgájával habosra keverem. Hozzáadom a vizet, a diót, és a sütőporral elkevert lisztet, majd a 4 tojásból vert kemény habot. Előmelegített sütőbe tűpróbáig sütöm.
A krémhez a lisztet, a tojássárgákat, a kétféle cukorral egy kevés tejjel simára keverem, majd a többi tejet is hozzáadva sűrűre főzöm, és kihűtöm. Ha kihűlt egy margarint kihabosítok, és összekeverem a főzött krémmel. A kész krémet a kihűlt tészta tetejére kenem.
A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött jó keményre verem, és a krém tetejére simítom. Tortadarával vagy reszelt csokival szórom meg a tetejét.
[box style=”info”]Jó ha egy napig áll, forró vízbe mártott késsel könnyű szeletelni.[/box]

