Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fagyi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 5 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 15 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 4,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Tetejére

  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

Tészta:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vizet, a sütőporos lisztet és a darált diót.

Sütőpapíros, 25*35 cm-es tepsiben sütjük 180 fokon, kb 25-30 percig. Tűpróbát végezzünk! ha megsült a lap, akkor rácson kihűtjük.

Krém:

A pudingport a tejben a szokásos módon felfőzzük. A vajat kikeverjük a cukrokkal, majd a kihűlt pudingot jól összedolgozzuk a vajas krémmel.

Összeállítás:

A habtejszínt felverjük kemény habbá.

A krémet a piskótára kenjük egyenletesen, majd rásimítjuk a tejszínhabot. Tetszés szerint díszítjük, majd szeletekre vágjuk és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fagyi-szelet-6/