Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fagyi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 10 evőkanál víz
  • 10 dkg darált dió
  • 6 g sütőpor
  • 20 dkg finomliszt
  • csipet só

Krém

  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 18 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 20 g vaníliás cukor

Máz

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Díszítéshez

  • csokoládéforgács

Elkészítése

A tojások fehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, vizet, darált diót végül a liszttel elkevert sütőport forgatjuk bele óvatosan.

Egy 22*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleünk, majd a masszát beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig (tűpróbáig) sütjük.

A krémhez a lisztet a tojások sárgájával fehéredésig keverjük, majd apránként a tejet hozzáadjuk és jól elkeverjük. Alacsony hőfokon sűrűre főzzük a krémet, majd kihűtjük.

A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel összekeverjük, az egészet kihabosítjuk.

A mázhoz a tojások fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük.

A kihűlt diós piskótára halmozzuk a krémet, melyet egyenletesen elkenünk. Erre kerül a felvert hab, melyet ízlés szerint csokoládéreszelékkel dekorálunk.

Pár órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fagyi-szelet-7/