Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fagyi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 10 evőkanál víz
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja

A krémhez

  • 5 dl tej
  • 8 evőkanál rétesliszt
  • 3 db tojássárgája
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A habhoz

  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rumaroma

A díszítéshez

  • csokireszelék

Elkészítése

Tészta:

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd fokozatosan belekeverjük a vizet. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd lazán a tojásos masszához forgatjuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt, 25×39 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A kész tésztát hűlni hagyjuk.

Krém:

A tojássárgákat a liszttel, a cukrokkal és a tej felével simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A kihűlt krémet a vajjal habosra keverjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Hab:

A tojásfehérjéket a cukorral és a rumaromával vízgőz felett kemény habbá verjük.

Összeállítás:

A kihűlt tésztára rákenjük a lehűtött vajkrémet, egyenletesen elsimítjuk, majd erre a keményre vert tojáshabot kenjük. A tetejét csokiforgáccsal díszítjük.

Tálalás:

A süteményt hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük és kínáljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fagyi-szelet/